Sīpoli ir tik universāls un aromātisks dārzenis, ko var pievienot gandrīz jebkuram ēdienam, lai piešķirtu tam dziļāku garšu. Tomēr, kā jau minēju, ne visi ir sīpolu cienītāji, jo tiem ir spēcīga, asa garša un aromāts, kas var nebūt patīkams ikvienam.
Pat smalki sagriezti, pievienojot salātiem, sīpoli saglabās rūgtumu un var sabojāt ēdiena iespaidu. Visbiežāk, lai atbrīvotos no rūgtuma, mājsaimnieces marinē.
Marinēšana ne tikai neitralizē dedzinošo garšu, bet arī piešķir patīkamu skābenu, saldenu vai pat pikantu noti, atkarībā no izmantotās marinādes.
Bet, ja jums negribas ņemties ap etiķi vai šis paņēmiens neder citu iemeslu dēļ, ir arī citi varianti.
Vienkāršākās metodes, kas derēs katrai mājsaimniecei. Viņiem nepieciešams tikai ūdens, sāls un 15 minūtes laika.
1. Auksta ūdens un ledus metode ir vienkārša un efektīva, lai mazinātu sīpolu asumu un rūgtumu. Šis process strādā, jo aukstums neitralizē dažas no sīpola ķīmiskajām vielām, kas izraisa asumu un dedzinošo garšu. Lūk, kā to var izdarīt soli pa solim:
Aukstā ūdens un ledus metode
Kas nepieciešams:
Smalki sagriezts sīpols
Auksts ūdens
Ledus gabaliņi (ja pieejami)
Darbības:
Sagriez sīpolu: Sagriez sīpolu plānās šķēlītēs vai kubiņos, atkarībā no tā, kā vēlies to izmantot.
Aplej ar aukstu ūdeni: Ieliec sīpolu bļodā un aplej ar pēc iespējas aukstāku ūdeni. Ja ir pieejams ledus, pievieno dažus ledus gabaliņus, lai ūdens būtu vēl aukstāks.
Ļauj stāvēt 15 minūtes: Atstāj sīpolu ledus aukstā ūdenī uz apmēram 15 minūtēm. Šis laiks būs pietiekams, lai rūgtums un asums ievērojami mazinātos.
Noskalo un nosusini: Notecini ūdeni un noskalo sīpolu zem auksta ūdens, ja nepieciešams. Nosusini sīpolu ar papīra dvieli, lai tas nebūtu pārāk slapjš.
Lasi vēl: Sāksies zelta sērija: zodiaka zīmes, kuras no 13. septembra līdz 20. septembrim saņems vieglu naudu
Pēc šīs procedūras sīpols būs daudz maigāks, ar patīkamāku garšu, un tas lieliski derēs salātos, sviestmaizēs vai citos ēdienos, kur nepieciešams izmantot svaigu sīpolu.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc es vienmēr pirms cepšanas pannā uzvāru ūdeni: pieredzējuša pavāra noslēpumsby Rinalds Bergmanis
- Vārnu diena 18. jūnijā Senlatviešu kalendārā: neejiet ārā no mājas pēc saulrieta un nomazgājieties rīta rasāby Laura Andersone
- Vakariņu laikā vedeklai nejauši pajautāju ko vienkāršu — un mūsu saruna ieguva pavisam citu toniby Rinalds Bergmanis